Browse Exhibits (6 total)

Pameran Koleksi Seniman Agung Tan Sri P. Ramlee 22 Mac 1929 - 29 Mei 1973

Pameran ini diadakan di Bahagian Malaysiana dan Arkib, Perpustakaan Hamzah Sendut sempena ulang tahun kelahiran Seniman Agung Tan Sri P. Ramlee.

Tarikh Pameran: 1 Mac 2017 - 31 Mac 2017

Pameran Koleksi Sejarah Lisan

Pameran ini diadakan di Bahagian Malaysiana dan Arkib, Perpustakaan Hamzah Sendut bagi memperkenalkan koleksi bahan-bahan sejarah lisan yang terdapat di Bahagian Malaysiana dan Arkib kepada pelanggan

Pameran Koleksi Borneo

Pameran ini diadakan di Bahagian Malaysiana dan Arkib, Perpustakaan Hamzah Sendut bagi memaparkan koleksi bahan-bahan berkaitan Borneo yang terdapat di Bahagian ini. 

Pameran Koleksi Nadir

Pameran ini diadakan di Bahagian Malaysiana dan Arkib, Perpustakaan Hamzah Sendut bagi memaparkan koleksi bahan-bahan nadir yang terdapat di Bahagian ini. 

Pameran Koleksi Pulau Pinang-Pearl of the Orient

Pameran ini diadakan di Bahagian Malaysiana dan Arkib, Perpustakaan Hamzah Sendut bagi memaparkan koleksi bahan-bahan berkaitan Pulau Pinang yang terdapat dalam koleksi Bahagian ini. 

Pameran Koleksi Sasterawan Negara

Pameran ini diadakan di Bahagian Malaysiana dan Arkib, Perpustakaan Hamzah Sendut bagi mamaparkan koleksi bahan-bahan berkaitan Sasterawan-Sasterawan Negara yang terdapat di dalam koleksi Bahagian Malaysiana dan Arkib.